Houten producten zijn duurzaam en goedkoop!

Kwaliteit staat voor veel mensen voorop. Tegelijkertijd zijn we steeds milieubewuster en willen we niet alles meer van het goedkope plastic zien. Een veelgebruikt materiaal, dat zowel duurzaam als goedkoop is, is hout. Hout wordt voor talloze doelen gebruikt en dit heeft zijn redenen. Hout is (mits kwalitatief) enorm duurzaam en makkelijk te bewerken.

Dit is dan ook precies de reden waarom er in bijvoorbeeld bossen over stille watertjes houten loopbruggen zijn. Houten loopbruggen zijn handigeen informatiebord plaatsen waardoor er nog een extra dimensie aan de wandeling wordt gegeven. Een informatiebord staat midden in het bos, of vooraan een gebouw: het is zaak om deze te laten opvallen, maar niet om de omgeving te verpesten. Een juist uiterlijk is daarbij de eerste stap. Denk aan de keuze om een dak boven op het informatiebord te zien of niet. De tweede stap voor een geschikt informatiebord is de plattegrond. De juiste kleuren zijn hierbij handig om het een mooi geheel te laten vormen met het uiterlijk van het informatiebord. Als je uit een heidewandeling komt, wil je toch ook niet meteen een kleurrijk en afleidend informatiebord voor je snufferd hebben staan?

De combinatie van een informatiebord met een loopbrug

Al met al is de combinatie van loopbruggen en informatieborden ontzettend handig om toeristen aan te trekken. Je geeft ze het gevoel dat er aandacht aan de omgeving is gegeven waardoor je ook als instantie beter bekend kan komen te staan. En verder heb je geen omkijken naar de houten loopbrug of het informatiebord omdat deze van degelijk hardhout zijn gemaakt. Dubbel voordeel dus!

admin